CONFERENCE 2021

igb live igb affiliate amsterdam

View our 2021 Conference Agendas: B2B iGaming | Affiliate | Esports

Reminder of event schedule: 

Tuesday 28 September 1pm-7pm | badge collection, RAI Park Foyer 4pm-8pm | Welcome Drinks, Strandzuid
Wednesday 29 September 9am - 6pm | EVENT DAY 1 6pm-9pm | Networking Drinks | Strandzuid
Thursday 30 September 9am - 6pm | EVENT DAY 2 5pm-8pm | Networking Drinks | Strandzuid
Friday 01 October 11am-3pm | Unwind Session, Strandzuid 12pm-2pm | Canal Boat Tour, Departing from Strandzuid

 

AGENDA

iGB Live! 

Loading
09:50
  1. 10 mins
    Opening remarks from Michael Caselli, Non-Executive Director, Clarion Events
10:00
  1. 50 mins
    The pandemic has sped up digitization across all industries including gambling, leading many countries to realise the importance of a diversified and regulated market both to realise the potential gai ...
10:50
  1. Coffee Break
    20 mins
11:10
  1. 50 mins
    Germany and Greece have limited stakes on online slots at €1 and €2 respectively.  In the UK, discussions are also ongoing on this issue. The impact of these limitations across different markets are s ...
12:00
  1. Lunch Break
    60 mins
13:00
  1. 50 mins
    This round table session will gather experts in regulation from France, Spain and the USA. Each will lead a dynamic interactive discussion with three 15 minute discussion topics on their respective ma ...
13:50
  1. Coffee Break
    30 mins
14:10
  1. 40 mins
    The last year has been huge for blockchain, with cryptocurrencies and Non-fungible tokens (NFTs) are dominating headlines with their soaring (but often volitile) values. But Blockchain has so more mor ...
14:50
  1. Coffee Break
    20 mins
15:10
  1. 50 mins
    Slots game design has had keep up with customer demand for new features, and is now moving quicker than ever. New features are offering increased playability, new experiences, and deeper engagement. This session will look at these features and others brining value to the player, including: What is the ideal multiplayer slots experience? Does the player want to play collaboratively or competitively? How can live elements be brought into slots? What new levels of gamification can be brought in, such as tournament aspects?
16:00
  1. Coffee Break
    20 mins
10:45
  1. Morning Coffee & Networking
    25 mins
12:00
  1. Lunch Break
    60 mins
13:00
  1. 50 mins
    More and more land based operators are moving to online as new markets open up and the need has been highlighted over the last year to diversify across verticals. But what do these operators need to k ...
13:50
  1. Coffee Break
    20 mins
15:00
  1. Coffee Break
    20 mins
15:20
  1. 40 mins
    The European and US iGaming industries each have a wealth of experience in their respective markets. As transatlantic investment grows, knowledge sharing is essential. This panel will discuss how lear ...
16:00
  1. Coffee Break
    20 mins

iGB Esports 

Loading
10:30
  1. 45 mins
    Topics this session will cover include: What is Esports and how it is different from conventional gaming? Where does engagement happen, and what is the popularity of platforms in different regions? Un ...
11:30
  1. 45 mins
    Topics this session will cover include: Streamer Ryan Hart's profile Who are the pro players competing at the IGB Live tournament and what is the structure? What's happening in the iGB Hart Cup? How a ...
12:30
  1. 30 mins
    Topics this session will cover include: The history of in-gaming items, and their role in the gaming economy Skins and their prices Skinsback as an evolution of marketplaces Payment solutions in the i ...
14:00
  1. 30 mins
    Topics this session will cover include: Mobile esports and its trends, with MLBB case samples Popular titles for Europe and the United States Events betting value, including research done with Clarion ...
14:45
  1. 30 mins
    Topics this session will cover include:
    • Market overview - what are the trends?
    • What are the challenges of esports data?
    • Why does official data matter?
10:30
  1. 45 mins
    Topics this session will cover include: What is Esports and how it is different from conventional gaming? Where does engagement happen, and what is the popularity of platforms in different regions? Un ...
11:30
  1. 45 mins
    Topics this session will cover include: Market overview - what are the trends? What are the challenges of esports data? Why does official data matter?
12:30
  1. 30 mins
    Topics this session will cover include: The history of in-gaming items, and their role in the gaming economy Skins and their prices Skinsback as an evolution of marketplaces Payment solutions in the i ...
14:00
  1. 30 mins
    Topics this session will cover include: Mobile esports and its trends, with MLBB case samples Popular titles for Europe and the United States Events betting value, including research done with Clarion ...
14:30
  1. 90 mins
    Topics this session will cover include: Streamer Ryan Hart's profile Who are the pro players competing at the IGB Live tournament and what is the structure? What's happening in the iGB Hart Cup? How a ...

iGB Affiliate Amsterdam 

Loading
10:00
  1. 10 mins
    Opening remarks from deputy editor of iGB Affiliate, Conor Mulheir
10:10
  1. 40 mins
    Key considerations from Google's latest update
10:50
  1. Coffee Break
    25 mins
11:15
  1. 45 mins
    The best ways of driving casino traffic using SEO techniques in 2021
12:00
  1. Lunch Break
    60 mins
13:00
  1. 30 mins
    What are the key considerations affiliates should think about when working in the newly regulated Dutch market?
13:30
  1. Coffee Break
    30 mins
14:00
  1. 30 mins
    A discussion of the best strategies for affiliates working in the crypto-gaming space, and a look at the role they will play in the future of the vertical.
14:30
  1. Coffee Break
    30 mins
10:30
  1. 30 mins
    Learn from growth expert Phil Kornyshev's experience in launching new affiliate products - from conception to growth - and some of the key lessons learnt during the process
11:00
  1. Coffee Break
    20 mins
11:20
  1. 40 mins
    How to use social media's key strength, the building of communities, to your brand's advantage
12:00
  1. Lunch Break
    60 mins
13:00
  1. 45 mins
    Join our experts for a discussion on the key pros and cons of a licensing regime for affiliates, and whether we should come to expect this in key markets such as the UK.
13:45
  1. Coffee Break
    20 mins
14:05
  1. 30 mins
    What major changes should we expect in the near future with regards to affiliates' responsible gambling obligations and strategies?
14:35
  1. Coffee Break
    20 mins
14:55
  1. 30 mins
    Advice and best practices on the management of affiliate-operator relationships, for those on both sides of the table.

Leaderboard 2 (run of site)